New Naruto World

Добре дошли в един нов свят на Наруто! ^^
 
ИндексИндекс  PortalPortal  КалендарКалендар  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Библиотеката

Go down 
АвторСъобщение
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Библиотеката   Пон Юли 15, 2013 7:44 pm

Библиотеката съдържаше стари и нови книги от починали и нови автори. Някои рафтове бяха леко прашни, но това показваше, че информацията бе стара и полезна.
Всеки рафт криеше своята информация от книгите:

I рафт - Теория за нинджуцу ; тайджуцу ; доуджуцу
II рафт - Теория за чакрата ; природната чакра
III рафт - Теория за медецинско нинджуцу
IV рафт - Теория за Kekke Genkai
V рафт - Теория за призоваването
VI рафт - Теория за Дотон
VII рафт - Теория за Суутон
VIII рафт - Теория за Катон
XIX рафт - Теория за Фуутон
X рафт - Теория за Райтон
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Шин
Генин/Кумо
Генин/Кумо
avatar

Брой мнения : 42
Join date : 15.10.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Пет Окт 18, 2013 9:27 am

След тежките си тренировка над тренировачното поле в селото момчето реши да почете малко и да спре с тези така уморителни тренировки Наистина идваха му в малко повече за толкова малко време .Когато влезе в библиотеката той се насочи до най близкия рафт и започна да взима кингии и да чете.
_______
Нинджутсу е термин използван за почти всяка техника, която позволява на човека, който я използва, да прави неща, които обикновено не би могъл да направи, включително и употребяването на оръжия. Ефекта на нигжутсуте е истински, за разлика от генджутсуто, което създава илюзии. Повечето пъти се основана на чакра или на знаците с ръце. Знаците с ръцете позволяват по лесно маниполиране на чакра по нужния начин, че да се извърши техниката. Понякога не са нужни тези неща, а шинобито може да използва техниките по воля.
Има два начина за създаване на ново нинджутсу, единия е манипулиране на формата (Контролира трансформацията на формата, движенията и силата на чакрата), а другия манипулиране на природата (Трансформацията на психичните особености на чакрата в елемент)
_____________
Генджутсу (техника на илюзията) са техники, които наподобяват много нинджутсутата, които използват чакра и знаци с ръце. Разлика е, чегенджутсуто се създава илюзия.
Използва се главно при създаване на грешни образи или създаването на болка от някаква травма (тъй като тялото вече е запомнило болката оттогава). Не се използва толкова често колкото нинджутсуто, защото не нанася видима вреда на опонента ви, но в историята някои личности са станали известни точно с гениалното им използване на генджутсу. То също може да се използва при манипулиране на чужд ум.
Генджутсу се създава, като нинджата контролира нервната система на опонента си, тоест атакува петте им сетива. Генджутсу е много ефективно в бой, като например човек промени околния свят (опонента да вижда равно място там където има всъщност пропаст) или да направи така, че да се появи на друго място (зад тялото на опонента си). Обикновено са нужни много чакра и умения, и при грешно изпълнение – техниката ще се провали.
Генджутсото поразява атомната структура на мозъка, затова хора, кучета и подобни животни, не могат да се освободят от него. Но насекомите нямат такава структура на мозъка си, затова те не са засегнати при използването му.
_______________
Доуджутсу буквално преведено означава техника на очите. Те променят самата генетична структура на окото и го специализират, осигурявай повече сила, точност и нови техники. Доуджутсу не са квалифицират като едни от по-важните типове джутсута. На тях не им е нужно правенето на знаци с ръце и в някои случаи осигуряват защита срещу нинждутсу, тайджутсу или генджутсу. Използването им консумира голямо количество чакра.
Възможно е при трансплантиране на око, човек да притежава доуджутсу, независимо от това, че не е от клан имащ основите.

Тайджутсу буквално означава техника на тялото. Той е основната форма на техниките и включва всякакви техники с бойни изкуства или границите на нормалните човешки способности. Тайджутсу се използва като директно атакуваш психичната е ментална енергия на опонента си. Обикновено не се изисква чакра, но при използването й, силата се увеличава. Техниките не се нуждаят от правене на знаци, понякога се използват почни позиции, което прави използването му по-бързо от нинджутсуто и генджутсуто.

Когато прочете и последното нещо което бе видял в този рафт той тръгна на някъде.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Moderator
Admin
avatar

Брой мнения : 242
Join date : 15.08.2013
Местожителство : Селото скрито в Чорбата.

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Пет Окт 18, 2013 10:44 am

/+54 интелект/
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Шин
Генин/Кумо
Генин/Кумо
avatar

Брой мнения : 42
Join date : 15.10.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Пет Окт 18, 2013 10:49 am

Момчето тъкмо щеше да излиза и чу как две момчета да си говорят за някакви книги.Не му бе много интересно и щеше да ги подмине когато чу някаква реплика относно това .Нео свързано със това че ако знаеш повече за чакрата и пътищата и по лесно ще я контролираш .Момчето замръзна на едно място и си предаде замислен вид като с палеца си потърка брадичката и се завъртя на пети.Без да се бави той отиде в раздела за чакрата и започна да чете.
„Чакрата е нужна и за най-основните техники. Представлява компресираната форма на психическата енергия от всяка клетка на тялото и на духовната енергия постигната чрез упражнения и опит. Един път събрана, тя може да бъде предадена по кръвообращението, което за чакрата е същото като пренасянето на кръв в тялото през всичките 361 чакра пункта на тялото. Чрез най-различни методи, най-често срещания е правенето на знаци с ръце, чакрата може да бъде така манипулирана, че да създаде ефект, който в противен случай е невъзможен за постигане, като например вървенето по вода, бълването на огън или създаването на илюзии.
Когато се смеят два различни типа енергия може да се създаде нов тип чакра. Повечето нинджи имат естествена връзка към някой от типовете чакра, но имат и капацитета за създаване на нова елементна чакра различна от чакрата, която им се отдава по природа. Има пет основни типа елементи, като всяка е по-силна и по-слаба една на друга, но в съотношение, слабости и сили, заедно всички са равни. Възможно е също сливането на два различни типове и създаването на един напълно нов, като например от вода и вятър, може да се създаде лед. Докато много нинджи могат да използват повече от един тип чакра, много малко могат да използват всички поравно.
Чакрата може да заема различна форма в зависимост каква точно си избере, човка който прави техниката.
Нормалната чакра е формата на енергия на всички живи същества. Съдържа се в „чакра намотките“, които главно обвиват и свързват всеки чакра продуциращ орган, енергията циркулира в тялото в ката наречената „Система за циркулация“. Определени групи, като нинджите например, са се научили да произвеждат повече чакра и да я освобождават от тялото си чрез „чакра пунктовете“ си за да използват специални техники (джутсу). Чакрата не е видима за нормалното око, само в случаите в които човека отделя залата си чакра от тялото, тогава е възможно да се види, но се среща много рядко. Също така може да се види при някои специални техники като Расенган, където се използва голямо количество чакра за да се изпълнят.
От многото типове техники, нинджутсу, генджутсу, доуджутсу и т.н., всички те се нужаят от чакра. Но тайджутсу е различен, обикновено не изисква никаква чакра, само стамина. Докато нинджата все пак се нуждае от определено количество чакра (жизнената енергия), тайджутсу не се нуждае от събиране или контролиране на чакра. Стандартни атаки като удряне или ритане спадат към тази категория.
Чакрата резултатната форма когато две други форми на енергия се слеят – „физическата енергия“ и „спиритуалната енергия“. Физическата енергия се събира в клетките на тялото и може да се увеличи чрез трениране, стимулиране и упражнения. Спиритуалната енергия се определя от умствените ти способности (тоест душата) и може да се увеличи чрез учен, медитация. Колкото по-силни са тези два типа енергия, толкова и по-силна става чакрата ти. Затова колкото повече тренира нинджата, толкова по-силни могат да станат атаките му.
Система за циркулация е термин, който се използва за каналите в тялото които транспортират чакра. По течението на тези канали се намират 361 възли или точни, които се наричат tenketsu и контролират това циркулиране на чакрата като съединителни спирачки, а сред тези възли се намират Осемте Врати, които контролират човешките действия и нивото на напрягане на тялото.
Видовете чакра (също наречените елементи) са пет: Огън, Вода, Земя, Вятър и Светлина. В зависимост кое нинджутсу се използва, количеството чакра ще е различно, също както и елемента, който нинджата ще използва.
По-развити елементи като Wood Release или Ice Release са създадени с комбинирането на два различни елемента.
Чакра молд се разделя на няколко основни типа: ходене по вода, ходене по дървета, влагане на чакра в предмет, събиране на чакра в тялото.
Ходенето п вода е много подобно на ходенето по дървета. Ключовото там е да концентрираш достатъчно много чакра в краката си и да я задържиш там. Влагането на чакра в предмет изисква излизане на чакра от тялото ти и предаването й на друго тяло или предмет. Събирането на чакра отново изисква достатъчното контролиране на чакрата, така че тя да се задържи някъде, в случая тялото на потребителя. На всички молдове им трябва достатъчна концентрация и доброто боравене с чакра, като представляват основата на която са изградени всички други техники.
Извличането на чакра означава събирането й. Ако успееш за отрицателно време да събереш достатъчно чакра, това ще направи по лесно използването й и правенето на нинджутсу или генджутсу.
Медитация – едно от най-важните и основни неща за нинджите. Чрез нея не само тренират психически тялото си, а и извличането на чакра от околността, по лесното й използване. И нормални хора могат да медитират, но те не успяват да контролират чакрата, така както тези, които стават шинобита. За да медитираш са нужни спокойствие, правилна мотивация и добра психика.
Чакра контролиране е термин, който означава контролиране на чакрата на тялото си и склонността да я контролираш. Чакрата отнема много време и голямо количество тренировки, че да се натрупа. Вследствие, важното не е да имаш чакра, а да можеш да я контролираш достатъчно добре и да я складираш. Всеки човек има чакра, но само опитни нинджи могат правилно да я „събират“ и „манипулират“ до най-крайната им степен.
Формирането на чакрата включва извличането на енергия и от клетките на тялото и от самото съзнание, след това смесването им заедно в личността. Количеството на всяка енергия зависи от вида на техниката, която нинджата иска да изпълни. С други думи казано, един нинджа може да създаде прекалено малко или прекалено много чакра за дадена техника, в резултат на което чакрата ще се използва неефикасно. Вследствие дори и един нинджа да събере перфектното количество чакра, ако не може да я манипулира правилно, то техниката няма да е толкова ефективна или пък изобщо няма да може да бъде изпълнена. Изразходването на енергия също създава слабости като по-ранно изтощение, което ще попречи на възможностите на нинджата в дълги битки. Главните тренировъчни техники за подобряване на контролирането и формирането на чакра са катеренето по дърво, вървенето по вода и концентрацията върху листо. В средните фаза на развитието си, една нинджа може да манипулира чакрата си. Това означава, че могат да използват чакрата си, но не и да я използват ефективно, което ще доведе до зле изпълнена техника. За да контролираш по-лесно чакрата си по-добре да се правят знаци с ръце. Потребителя използва чакрата си тогава с по-голяма ефикасност, което му позволява за изпълни по-добре техниката си. Различни техники се нуждаят от правенето на различни знаци.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Пет Окт 18, 2013 3:01 pm

/+124 интелект/
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Обито Учиха
Генин/Кумо
Генин/Кумо
avatar

Брой мнения : 32
Join date : 11.09.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Съб Окт 19, 2013 7:54 pm

Обито си бе заминал късно от тренировъчната площадка.
Както си вървеше той не очаквано пред него изникна една зграда на която отпред пишеше ''Конохчанска Библиотека'' Момчето полюбопитства и реши да влезе.
Вътре беше доста приятна атмосферата, имаше много рафтове със всякакви книги, отстрани до стената имаше няколко подредени маси за читателите.
Обито реши да почете малко така и така е влязъл пък по късно ще се прибере.
Момчето се приближи до един от рафтовете и започна да разглежда, до колкото виждаше имаше сякъкви теми за чакри..Катон..Суйтон..и така на татък имаше полезни съвети имаше книги за различните кланове имаше секции със секретни книги.
Но една книга грабна вниманието на чернокосия, и тя беше книга със информация за клановете. Момчето я взе и отиди към масите за читатели, след това седна и я зачете.
''Кланът Хюга е известен с техниката им, която се предава по кръвна линия - джуцу Бякуган. То им позволява да виждат през различни предмети, а това от своя страна им дава възможност да виждат много надалече. В него са две семейства, главното и родственото семейство. Целта е родственото семейство да закриля главното семейство.
Те съществуват само за това. „Бякоган“ е много желан и от други кланове и затова се е стигало дори и до война.
В края на войната клановете сключили мирен договор, но един от другия клан престъпил мира и се запътил да открадне знаците за тази техника.
За щастие бащата на Хината Хюга (най-главен от целият клан) го чул и го убил.
Мирът бил нарушен и бащата трябвало да умре. Той имал брат близнак (бащата на Неджи Хюга). За да не пострада целият клан, не истинският водач, а брат му (близнакът) бил изпратен и осъден на смърт.
Кланът Хюга също поставя специални печати на челата на второстепенните (Неджи и баща му) за да ги контролира. Чрез този печат, по-висшите могат да ги накарат да се гърчат на пода от болка и да ги изтезават до смърт само с едно единствено джуцу.
Кланът Хюга е един от най-големите кланове в Коноха.
Участници: Ханаби Хюга, Хиаши Хюга, Хината Хюга, Хизаши Хюга, Неджи Хюга.
Хмм..това е доста интересно каза си обито и прелисти страницата.
Кланът Учиха е един от най-страховитите кланове.
Но след атаката над тях от член на клана остават само трима - Итачи Учиха, Учиха Мадара и Саске Учиха. Кланът им притежава техника, която се предава по кръвна линия - Шаринган. Тази техника им позволява да копират, разчитат и разбират всяка техника и всяко движение на опонента си.
Участници: Итачи Учиха, Саске Учиха, Фугаку Учиха (бащата на Саске), Микото Учиха (майката на Саске), Мадара Учиха,Изуна Учиха (Брата на Мадара) и Обито Учиха.
Тъй като това се отнасяше за клана на Обито той се развълнува и рродължи на татък.
Следващата страница бе за клана Узумаки Обито беше доста любопитен за този клан и за хората които са от него но с учудване той видя че няма абсолютно никаква информация за този клан, с това любопитството на Обито се качи до небесата.
Като погледна по надоло видя че има няколко изброени имена но нямаше никаква информация за тях каде са какво правят и така на татък. На обито му беше толкова любопитно но на този етап нямаше какво да се направи. Момчето гореше от желание да се срещтне с някой представител на този уважаван клан. Момчето замислено прилисти.
Следваше клана Нара.
Участниците в този клан владеят способности, свързани със сенките. Те могат да накарат сенките им да се разтегнат до някой друг човек и по този начин да го контролират.
Това джутсу се нарича "Джутсу Обсебваща Сянка".
Участници: Шикамару Нара, Шикаку Нара
Доста интересно каза си момчето прелиствайки.
Сега бе дошъл реда на Кланът Камизури.
Уменията на клана Камизури са сходни с тези на клана Абураме.
Докато другия клан може да контролира буболечки, този може да контролира пчели.
След като веднъж успешно успяват да атакуват Коноха, те са спрени от клана Абураме.
Участници: Жибачи Камизури, Куробачи Камизури, Сузумебачи Камизури.
Интересни хора са тези от клана Камизури каза си Обито и прелисти.
Сега идваше ред на Кланът Инузука.
Характерно за участниците на този клан е, че те се бият като кучета. Повече от атаките и способностите им са точно като на истински кучета.
Те също отглеждат нинджа-кучета, които после им помагат в битки.
Участници: Акамару, Киба Инизука, Цуме Инузука, Хана Инузука.
Бият се като кучета интересна работа са тези хора..Каза си Обито прелиствайки.
Сега идваше ред на Кланът на Хаку.
Кланът на Хаку е от Селото скрито в мъглата.
Не се знаят подробности за този клан.
Повечето от атаките, които извършват хората от този клан са водни.
Членовете му имат специално кекейгенкай - джутсу наречено "Кристални ледени огледала".
Обито затвори книгата търкайки очите си, всичко беше много интересно и полезно като информация но сега беше време Обито да си върви.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   

Върнете се в началото Go down
 
Библиотеката
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
New Naruto World :: Играта :: Селото скрито в облаците ( Кумогакуре )-
Идете на: