New Naruto World

Добре дошли в един нов свят на Наруто! ^^
 
ИндексИндекс  PortalPortal  КалендарКалендар  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Библиотеката

Go down 
АвторСъобщение
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Библиотеката   Пон Юли 15, 2013 7:45 pm

Библиотеката съдържаше стари и нови книги от починали и нови автори. Някои рафтове бяха леко прашни, но това показваше, че информацията бе стара и полезна.
Всеки рафт криеше своята информация от книгите:

I рафт - Теория за нинджуцу ; тайджуцу ; доуджуцу
II рафт - Теория за чакрата ; природната чакра
III рафт - Теория за медецинско нинджуцу
IV рафт - Теория за Kekke Genkai
V рафт - Теория за призоваването
VI рафт - Теория за Дотон
VII рафт - Теория за Суутон
VIII рафт - Теория за Катон
XIX рафт - Теория за Фуутон
X рафт - Теория за Райтон
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Madara Uchiha
Генин/Суна
Генин/Суна
avatar

Брой мнения : 245
Join date : 15.07.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Чет Юли 25, 2013 10:43 am

Учиха пристъпи вътре тихо.Спря се и огледа ориентировъчния лист поставен на стената, който представляваше списък.Общо десет рафта.И десетте пълни само с изключително важна информация.Част от нея щеше да потрябва на Мадара.Имаше много неща, които все пак не му бяха ясни и беше дошъл тук, за да може да ги научи.
Отиде до един рафт, пресегна се и в ръцете му попадна голяма книга.Той я отвори и погледна съдържанието, прескачайки няколко страници след това.Зачете наум:
''Теория за Катон.Част Първа.
Какво е Katon?
Katon, така нар. огнен стил, представлява един от типовете обикновена и елементарна чакра в шиноби света.Катон е по-силен от Фуутон, но по-слаб от Суйтон.Би могъл перфектно да се съчетае с Райтон.Среща се най-често при шинобитата от Коноха.
В основата на Катон се състои концентрирането на Катон чакра в стомаха и избълването й под формата на някакъв вид джутсу.
По-известно Катон джутсу:
Katon: Dai Endan - по-мащабна версия на Endan.Б-ранк.
Katon: Endan - огромен огнен куршум.Ц-ранк.
Katon: Ryūka no Jutsu - подобно на Гоукакю, но с различна форма, наподобяваща дъх на дракон.Ц-ранк.
Katon: Karyū Endan - огромен огнен куршум, наподобяващ издишването от дракон.Б-ранк.
Katon: Gōryūka no Jutsu - огнен дракон.Б-ранк.
Katon: Gōkakyū no Jutsu - огнена топка.Ц-ранк.
Katon: Hōsenka no Jutsu - малки огнени топки.Ц-ранк.
Katon: Hibashiri - 'бягащ' огън.Ц-ранк.
...''
Учиха спря да чете.
''-Нищо ново под слънцето.''-помисли си той, поставяйки книгата на мястото й.
''-Сега...Да видим нещо относно шаринган.''
Огледа рафта с доуджутсу.Реши първо ориентировъчно да започне с нещо от там.Измъкна поредната книга, но тази беше много прашлясала и миришеше на...ново.Изглежда никой в Суна не се интересуваше толкова от очни техники.Зачете:
''Теория за Доуджутсу.
Доуджутсу е генетично предадено умение.То е свързано с очите на потребителя.Те изглеждат по-особено от обикновеното око и се различават отдалеч.В зависимост от вида си, очите виждат околния свят в различни светлини.Доуджутсу е пряко свързано с Kekkei Genkai.
Най-силното доуджутсу на света винаги е било Риннеган.Има още два вида очи в ''San Daidōjutsu'' и те са Бякуган и Шаринган.''
Мадара спря да чете.Това му беше достатъчно от този раздел.Отиде на четвърти рафт.Измъкна от там един огромен престар свитък, от който леко се закашля, заради летящите прахове и мръсотии от него.Разтвори го внимателно, виждайки колко годишна е хартията.
''Kekkei Genkai.Sharingan.
Sharingan е доуджутсу кеккей генкай генетични очи, които притежават само представители от клана Учиха.Шаринганът също се нарича Tengan, или райското око в превод, заради многото възможности, които позволява на потребителя си.Той дарява шинобито с бързина в тайджутсуто, невероятни умения с нинджутсу и неповторими и невиждани генджутсу техники, които нищо или никой не може да пресъздаде без тези очи.Шаринганът може да копира движения и джутсу на противника си, както й да хипнотизира, приспива или просто показва на някого спомени.Когато някой чуе думата 'генджутсу', ума му отива точно при господаря на генджутсуто, а може би и създателя, именно Шаринган.Шаринган има няколко нива.С една запетайка е за събуждането му.Две запетайки е при някакво развитие.Когато има три запетайки, шаринганът е развит идеално и става потенциална опастност.Но това далеч не е финалната му версия.
Mangekyō Sharingan, също нар. Калейдоскоп, се дели на две групи.По-слабата е Mangekyō Sharingan, а по-силната, както смятана и за непобедима и за финал, Eternal Mangekyō Sharingan.
Mangekyō Sharingan е по-различен като ирис и способности от Шаринган при всеки потребител.Мангекю позволява на шинобито умения, които се смятат за 'единствени по рода си'.
Видове техники с Мангекю:
Amaterasu - 'Вечен пламък', според информацията.Не е сигурно какво се има предвид с това.
Kamui - техника за телепортиране.
Susano'o
Tsukuyomi - жестока 72-часова техника за този, който е попаднал в нея.За реалния свят отнема не повече от 2 минути.
Izanami
Izanagi
Много неща край шарингана са в тайна и информациите никога не са точни.''
Тук Мадара не беше прескочил нито дума и четеше подробната версия, а не съкратен вариант като предишните четива, но му направи впечатление, че много неща не са описани и всичко почти е казано, че е неизвестно.
Той стана и излезе, бързайки за някъде.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Чет Юли 25, 2013 11:13 am

Интелект: +116
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Madara Uchiha
Генин/Суна
Генин/Суна
avatar

Брой мнения : 245
Join date : 15.07.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Съб Сеп 21, 2013 11:09 am

Момчето имаше лека мускулна треска заради тренировката си.След като се беше изкъпал и нахранил, той сметна, че е по-добре да не се натоварва чак толкова много.Времето беше бая напреднало и слънцето тъкмо залязваше.Хубаво поне бе, че библиотеката работеше денонощно и той можеше да прекара няколко часа в четене до полунощ.
Мадара вече от десет минути се намираше вътре и обикаляше около рафтовете.Чакаше нещо да прикове погледа и вниманието му.За Катон му беше пределно ясно, а за Шаринган нямаше смисъл вече да търси.Още не го интересуваха другите елементи и това затрудняваше избора му.Спря се на трети рафт и огледа една чисто нова книга, чиято корица още ухаеше приятно и блестеше ослепително на светлината от лампата.
"-Медицина..."
Мадара нямаше особени интереси към медицината, но сега прецени, че не е лошо все пак да знае малко за джутсу от този тип.Измъкна внимателно четивото, сложи го на масата, където бе отделил един-два свитъка и зачете бавно и спокойно наум.
"-Iryō Ninjutsu.
Медицинското нинджутсу е категория, която обхваща безброй техники.Рядко такива за нараняване, повечето биват за лекуване.Потребителите на този вид техники се наричат Iryō-nin.Знанията за този вид джутсу могат да бъдат много ценни.От най-обикновените медицински джутсута може да се създаде нещо огромно, което би могло да послужи при самозащита, при нападение или за заблуда на противника.Пример е Докугири или Отровен газ.Тази техника не е класифицирана за Медицинско нинджутсу, а просто в общата графа Нинджутсу тъй като е комбинация не само от нинджутсу и медицинско, ами и от много добри знания за химическите елементи.
Медицинските нинджи.
От Iryō-nin най-често използвана техника е Shōsen Jutsu, която позволява перфектно и ефективно лечение."
Момчето спря за момент и се загледа нанякъде, замисляйки се.
"-Дали и аз да не науча един ден поне една подобна техника...Съдейки по думите, трябва много добър чакра контрол...А съм чувал, че Тсутенкюаки е производно от тези..."
Разтърси глава и остави книгата.Взе един свитък и го огледа.
"-Kinjutsu.
Kinjutsu или Забранени техники са джутсута, които са били класифицирани в графа неизползваеми.Причини могат да бъдат: масово унищожение, заплаха за страната, раняващи и предизвикващи смърт на своя потребител, объркващи природните закономерности и други.
Техники:
Kuchiyose: Edo Tensei -
Едо Тенсей е техника, която позволява на потребителя си да върне една мъртва душа чрез малко ДНК от истинското тяло.Използва се жив човек, в който се вселява мъртвеца.
Izanagi -
Изанаги е генджутсу, което се поставя върху потребителя, вместо врага.Когато се задейства, джутсуто премахва границата между реалност и илюзия.До известна степен това дава възможност на потребителят да контролира "състоянието на съществуване", но обикновено е активно само за най-кратките моменти.
Hachimon -
Осемте порти е сложна техника, която, отваряйки се осмата порта, води до смърт на използващия."
Учихата отново надигна очи от хартията.След като прочете за Изанаги, той отново се замечта за хубав шаринган.Щеше да го постигне.Сам не знаеше кога и как, но бе сигурен, че ще успее някак си.
Дойде ред и на последните престари познания, които бе избрал.Оставаше само да ги прочете и да попие информацията, която криеха.
Призоваваща техника.Може би и следващото нещо, което щеше да научи.
"-Kuchiyose no Jutsu.
Призоваващо джутсу е техника, която се осъществява чрез подписване на кръвен договор между някакъв вид от животинското царство.
Джутсуто не е сложно, но трябва да се спечели хубаво доверието на тези, с които е подписан договор.
Може да се запише с предмет или нещо друго.
Едо Тенсей е базирано на тази техника.Извиква душите по същия начин, но без да се подписва какъвто и да било договор."
Мадара се подсмихна.Струваше му се чудесно, ако успееше да научи това.
"-И все пак...Не е лоша идеята да си потърся втори елемент..."
Реши да тръгва вече.Смяташе по-дълго да остане, но не намери нищо интересно за по-нататък.
"-Ам...Ще хвърля едно око на Райтон..."
Намери бързо необходимото.
"Райтон.Първа част.
Какво е Райтон?
Райтон е част от природните елементи.Позволява на потребителят да контролира всичко що е под електрическа форма.
По-силен елемент е от земята, но по-слаб от водата.Има добра съвместимост с Катон.Най-често се среща при шинобитата от Кумо.Може да се съчетава с остриета, по които да се прекара чакрата от типа."
Изчете съкратената версия.Излезе и се запъти към къщата си.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Съб Сеп 21, 2013 1:38 pm

Интелект: +138
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   

Върнете се в началото Go down
 
Библиотеката
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
New Naruto World :: Играта :: Селото скрито в пясъка ( Сунагакуре )-
Идете на: