New Naruto World

Добре дошли в един нов свят на Наруто! ^^
 
ИндексИндекс  PortalPortal  КалендарКалендар  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Библиотеката

Go down 
АвторСъобщение
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Библиотеката   Пон Юли 15, 2013 7:46 pm

Библиотеката съдържаше стари и нови книги от починали и нови автори. Някои рафтове бяха леко прашни, но това показваше, че информацията бе стара и полезна.
Всеки рафт криеше своята информация от книгите:

I рафт - Теория за нинджуцу ; тайджуцу ; доуджуцу
II рафт - Теория за чакрата ; природната чакра
III рафт - Теория за медецинско нинджуцу
IV рафт - Теория за Kekke Genkai
V рафт - Теория за призоваването
VI рафт - Теория за Дотон
VII рафт - Теория за Суутон
VIII рафт - Теория за Катон
XIX рафт - Теория за Фуутон
X рафт - Теория за Райтон
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Сакура Харуно
Генин/Коноха
Генин/Коноха
avatar

Брой мнения : 315
Join date : 11.07.2013
Местожителство : Курило :РРР

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Вто Юли 16, 2013 8:23 am

Сакура влезе в библиотеката. Тя забеляза множество книги подрдени по цвят, име, дори по големина! Всичко изглеждаше наистина подредено... и прашно.
Момичето се запъти към един от рафтовете. Не знаеше какви са, просто тръгна на някъде. Изведнъж се спря на четвъртия рафт, който всъщност и беше пред очите.
- "Kekke Genkai" ? - Сакура повдигна вежда и загледа с любопитство към книгите от този вид.
Естествено, не изчака някой и веднага взе книгата, оставяйки я на една маса, седна и започна да я чете.
"
Kekke Genkai

Какво всъщност означава това?
Kekke Genkai е специално Bloodline средство, използвано от хора, които имат тази "дарба".
Kekke Genkai може да имат хора с повече от един чакра елемент, например ако шиноби притежава Катон, а втория чакра елемент е Дотон се образува Йотон, още като Lava Release.
Някои хора притежават повече от един кекке генкай. Това се крепи от блъдлайна, който те имат или - от видовете чакра. Някои кекке генкай са прекалено редки и не се срещат доста често, но все пак ги има.
На брой са 20. Първият от тях се нарича Ентон.
Ентон е кекке генкай, използван от кланът Учиха. Той има способността да контролира и прави черни пламъци. Тези пламъци не идват от нищото, а от специалното Dojutsu на клана. Амaтерасу е точно това Dojutsu, което превръща едно погледнато дърво, обгърнато в пламъци. Този Кекке Генкай е не само силен, но и много опасен, както и трудно усвояващ се.
Футтон е кекке генкай, съставен от водна чакра и огнена чакра, т.е от Суутон и Катон. Този кекке генкай има способността да топи абсолютно всичко, предизвиквайки изпарения.
Бякуган е един от трите главни доуджуцута. Този кекке генкай се използва само в клана Хюга и абсолютно всеки се ражда с такива бели очи. Нинджа, използваща Бякуган има способността да вижда чакрата и да преценява на колко метра, дори километра се намира определена цел, чрез намиране на чакрата му. Всъщност, това е и името на бякугана, преведено като: "Бялото око, виждащо всичко".
Един от редките Kekke Genkai е Шотон. Този вид кекке генкай има способността да манипулира чакрата и да превръща всичко в кристал, но и да твори кристални форми.
Мейтон е кекке генкай, способен да абсурбира и манипулира чакра. Съответно, ако упонента на юзъра използващ Мейтон го нападне, Мейтон потребителя ще абсорбира чакрата му, с която го е нападнал.
Жинтон е Kekke Genkai Tota, който използва Фуутон, Катон и Суутон или още наречено като вятърна, огнена и водна чакра. Този Кекке Генкай има способност да майстори малка сфера във формата на куб или нещо друго, която постепенно расте между ръцете на потребителя му. Попаднеш ли в тази сфера - отиваш в друго измерение.
Бакутон е експлозивен кекке генкай. Той има способността да дава на потребителя си право за използване на избухваща чакра, тоест, ако се вложи експлозивната чакра в някакъв предмет, например глина - ще избухне след даване на знак от потребителя.
Хьотон е природен Кекке Генкай, който се изгражда от основите на водна и въздушна чакра или Суутон и Фуутон. Той има способността да прави техники, съставени само от лед, а понякога леда се оформя по свой собствен начин.
Йотон е елементарен природен Кекке Генкай, който създава техники направени от лава чрез Катон и Дотон, т.е. огнена и земна чакра.
Почти като Мейтон, Житон е кекке генкай, който има способността да издърпва чакрата на противника, само ако бива нападнат. Как я издърпва? Чрез магнитния Кекке Генкай - Житон.
Мангекю Шаринган не е обикновен кекке генкай. Този кекке генкай още се нарича като доуджуцо, тоест - очна техника. Потребителя получава тази очна техника по жесток начин - убивайки своя най-близък приятел.
Ринненган е първия кекке генкай от всички. Той е и най-рядкото доуджуцо, срещано само в един-два човека, но не случайни. Ринненган позволява на потребителя да използва техниката Six Paths Technique.
Шакутон е природна и много жестока чакра. Този кекке генкай е в състояние да нагрява определена точка от врага, където цялата течност във вътрешността на тялото му се изпарява, убивайки жертвата и оставяйки го изсъхнал труп.
Шаринган е един от трите най-мощни доуджуцута. Заедно с Бякуган и Ринненган, те "водят" парада на доуджуцутата. Обаче, тази вид очна техника се среща само в клана Учиха, точно както е при Мангекю шарингана. Една от способноситите на Шарингана е, че активиран, очите на потребителя могат да виждат чакра потоците и ходовете на противника. Другото, което Шарингана може да прави е, че може да предизвиква генджуцу (илюзия) на противника, вкарващ го в друг свят, но това е само във въображението му. Лошото на генджуцуто (за врага) е, че по време на илюзията , ти си мислиш че всичко е наред, но в един момент усещаш рязка болка.
Shikotsumyaku е рядък вид кекке генкай, който буквално манипулира всяка част от скелета си. Той се среща при малко хора, за това толкова рядък.
Котон е елементарен вид чакра, създаден за единственото, което може да прави, а то е да превръща тялото на юзъра в здрава и силна стомана.
Рантон е елементарен вид чакра, създаден от Райтон и Суутон или още наречено светкавична и водна чакра. Този вид Кекке Генкай създава голямо количество от смесица между светкавица и вода и атакувайки врага - той бързо се наранява.
Жинтон е елементарен вид чакра, който дава способността на потребителя да бъде светкавично бърз и почти никога не може да бъде хванат. Този вид кекке генкай дава възможност на потребителя да увеличи способностите си в тайджуцуто.
Мокутон е рядък вид елементарна чакра, създадена от водна и земна чакра или още казано - Суутон и Дотон. Смесвайки двата вида чакра елементи, се създава дървения, който има способността да бъде не само дървено, но и гъвкаво, манипулирано чрез чакрата на юзъра. "
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Вто Юли 16, 2013 8:26 am

Интелект: +126
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Итачи Учиха
Генин/Коноха
Генин/Коноха
avatar

Брой мнения : 52
Join date : 13.08.2013
Age : 23

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Чет Авг 15, 2013 9:07 pm

След като се събуди, Итачи реши да отиде на тренировъчната площадка.
Вървейки по улиците, той се оглеждаше наоколо. Нищо не грабна вниманието му освен една малка сграда с табела "БИБЛИОТЕКА". Реши да влезе да загуби малко време вътре.
В библиотеката нямаше много хора и беше доста тихо. Итачи тръгна към рафтовете с книгите. Беше му интересно какви издания имаше. Огледа всичките 10 рафта и се спря на осмия - "Теория за Katon".
- Хм... - само това се чу от устните му.
Той взе една от книгите на рафта, която изглеждаше доста стара и отдавна недокосвана. Отвори я и видя, че в нея беше писано на ръка. Това го заинтригува, затвори книгата, отиде на един стол, седна на него, отвори я отново и зачете...

Теория за Katon

Огненият стил (火遁, Katon) е един от основните стихийни природни трансформации. Изпълнява се чрез задържане на прегряна чакра в стомаха и изпускането й чрез дробовете и устата. Има и имитации на тази форма чрез употребата на материали като барут, експлозивни тагове и чакра поток в оръжие.

Често свързан със знакът Tiger, Огненият стил се състои от средни до далекобойни нападателни техники, които причиняват изгарящи и експлозивни щети. Katon е обичаен сред шиноби от Конохагакуре в Страната на огъня, особено сред клановете Сарутоби и Учиха. Аматерасу, сила придобита единствено чрез притежаването на Мангекьо Шаринган, държи най-висока позиция на огнена природна трансформация.


Връзка с други стилове



  • Огънят е силен срещу вятъра, защото въздухът подхранва пламъците, но е слаб срещу водата, защото тя ги охлажда и потушава.



  • Огненият стил може да бъде използван заедно със Светкавичния, за да го подсили като използва времевите условия и достатъчно добра техника.



  • Освен това може да се използва с Въздушния стил, за да увеличи силата на огнената техника и дори да победи недосегаемия воден елемент.



  • Възможно е Огненият стил да бъде използван и заедно със Земния.



  • Огнено-природната чакра е компонент на следните kekkei genkai: Futton, Yōton и Shakuton.



  • Също така е и компонент на kekkei tōta: Jinton.



  • Огненият стил притежава и напреднал вариант, познат като Enton, който вероятно е направен чрез манипулиране на Аматерасу.



Тривиум



  • Огненият стил е равен на нинджа изкуството "katon-no-jutsu". Пример на този katon-no-jutsu е Hitsuke: приложение за разсейване на пазачи чрез запалване на огън далеч от планираната точна за изход на нинджата.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Админ
Admin
avatar

Брой мнения : 341
Join date : 11.07.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Чет Авг 15, 2013 9:15 pm

Интелект: +62
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://newnarutoworld.bulgarianforum.net
Узумаки Наруто
Генин/Коноха
Генин/Коноха
avatar

Брой мнения : 56
Join date : 25.08.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Сря Авг 28, 2013 7:29 am

Наруто днес бе спал до късно. Вече беше пропуснал времето за ранна тренировка, затова бе решил да се отбие в библиотеката да прочете нещо полезно. той се облече бързо, хапна, обу се и тръгна. Библиотеката не беше много близо до мястото където живееше, но той не бързаше особено много имаше цял ден, нямаше планове за този ден. Утрото бе прекрасно въздуха бе много чист и това го радваше. След около половин час ходене той стигна една средна на големина сграда с широка козирка на нея пишеше '' Конохчийска библиотека'' Наруто влезе, до сега не бе влизал там и това го дразнеше, трябва да отделя повече време за да чете.
Вътре имаше много рафтове и най-различни книги. Момчето обикаляше си мислеше какво да прочете, имаше голям избор, тогава се сети че неговия първи елемен беше фуутон (въздух) щеше да е добре да прочете нещо повече за него. той се пресегна и извади една средна по големина книга, след това потърси място за четене нещо като маса където можеш спокойно да си седнеш и да четеш без никой да те притеснява. стола бе дървен скърцащ и стар но неучаквано удобен. Генинат седна и зачете.

фуутон е  вятърен елемент и е един от петте основни елемента
Фуутон е въздушен чакра елемент той е по-силен от Райтона и Дотона и е по-слаб от Катона.
Много малко хора притежават въздушна чакра.
Фуутон техники: Фуутон Расен-шурикен, Камаитачи но джуцу, Реппушоу, Ками Ороши, Камиказе, Кайтен Шурикен, Даи Камаитачи, Казекири и др.
''к,ккакво'' учуди се момчето като отвори следващата страница, следващата бе чисто бяла нямаше нищо писано, учудено момчето затвори книгата и се върна да я остави на същото място от където я беше взел, не искаше да ги разбърка и после да си има проблеми.
''хмм''-замислисе генина-''какво ли  да прочета''. още от малък наруто много любопитстваше по темата очни джуцута или както е извесно ''доуджуцу '' той раазгледа, и някъде на пред последния равт бе стигнал до целта си, момчето взе книгата от равта, и отново се запъти към масичката където беше седнал по рано. първия раздел както бе прочел генина бе разясннение за шарингана.

Шаринган

Шаринган е очна техника (доуджутсу), която обикновено се проявява в членовете на клана Учиха. Твърди се, че Шаринганът произлиза от Бякогана, но дарява потребителя си с различни способности и различен кръгозор. Шаринганът не се появява веднага след раждането на човек. Вместо това, той обикновено се появява, когато човек e в смъртна опасност и силата на Шарингана може да го спаси. След тази първа поява на Шарингана, потребителят му може да го използва, когато пожелае. За силата на Шарингана се съди по броя на ирисите в окото, като максимума е три ириса.

-Първата и най-добре известна способност на Шарингана е да запаметява всяка техника, на която стане свидетел. Може да запамети всяка стандартна форма на джутсу с невероятна точност, като позволява на потребителя си да използва след това тази техника. За да възпроизведе копираната техника обаче човек трябва да има необходимите умения и качества, за да я изпълни.

-Втората способност на Шарингана е да дарява потребителя с невероятна яснота на възприятията, позволяваща му с лекота да проследява бързодвижещи се обекти и дори да предвижда движенията им. Способността да проследяваш и предвиждаш движения до голяма степен зависи от умението на отделния човек, като неспособният потребител много по-трудно проследява бързодвижещи се обекти. Напълно развит Шаринган може да вижда движенията дори и на най-бързия противник, но това не значи, че потребителят е способен да им противодейства. Това възприятие също позволява на човек да вижда през генджутсу и да следи движението и прилива на чакра, но не със същата яснота, както Бякогана.

-Третата способност на Шарингана е уникална форма на хипноза, включваща внушаване на действия и мисли у противника. Обединено с другите две способности на Шарингана, това умение позволява на потребителя отлично да изимитира всяко движение на противника, дори преди него. По този начин се създава измамата, че потребителят може да вижда в бъдещето. Шаринганът може да прави и други видове хипноза, като създаване на илюзии за объркване на съперника

Възможно е Шаринган-окото да бъде присадено от един човек на друг, както се случва с Какаши и починалия му приятел Обито Учиха. Но присаденото око не функционира толкова добре в тяло на не-Учиха. Окото на Какаши е винаги активно, в резултат на което той се напряга много, когато го използва и му се налага да се възстановява известно време след битка. Какаши държи окото си закрито когато не го използва, за да избягва този страничен ефект. Членовете на клана Учиха не страдат от тази слабост. При активирането си, Шаринганът изразходва чакра, но тази загуба е толкова малка, че е почти незабележима. Итачи, например, няма проблем да държи Шарингана си активен почти постоянно.

- : Мангекйоу Шаринган е висша форма на Шаринган.  За разлика от обикновения Шаринган, Мангекьоу Шаринганът се различава у различните потребители, като при активиране той променя формата на ириса. Тези, които притежават Мангекьоу Шаринган, страдат от постоянно намаляване на зрението, процес, който се засилва при честата му употреба и завършващ със слепота. Само вземайки очите на друг учиха потребителят може да възвърне зрението си. Полученият Мангекю Шаринган приема комбинираната форма на предишните два и дарява човек с невероятна сила.
Итачи казва на брат си, че единственият начин за сдобиване с Мангекьоу Шаринган е като убиеш най-добрия си приятел. Въпреки, че Итачи и много други Учиха правят това, за да получат техните версии на Мангекьоу, Какаши успява да го активира при различни обсоятелства. В началото на сериите Какаши казва, че всичките му роднини и приятели са мъртви. Той развива свой Мангекьоу Шаринган,но все още не е известно как успява да го направи.
Много интересна информация каза си сато като се стараеше да запомни повечето, все пак някой ден ако се срещне с някой шаринган потребител може да му бъде полезна четената информация.
Момчето затвори книгата и се запъти да я прибере. след това си каза че както е тръгнало по добре да прочете нещо и за бякугана това също му бе любопитно. Книгата беше точно до книгата с шарингана и на Наруто му бе лесно да я намери той я отскубна от купчината и я завлече до масата да я чете .

Бякоган


Този кекегенкай е характерен само за клана Хюга. Притежателите на Бякоган се рапознават по техните лавандулови, беззеницови очи. Когато Бякоганът е активиран, зениците на притежателите някакси се появяват и вените около слепоочието им изпъкват.Човек, притежаващ Бякоган, има почти 360° поле на видимост, освен малко сляпо място на гърба на врата, над третия прешлен. Използващите Бякоган могат да забележат всичко около тях в малък радиус, който се определя от уменията за използване на Бякоган. Това ги прави експерти в директния двубой. Бякоганът също дава възможност на използващия да вижда през основно всички материи през много дълги дистанции. Малък градус телескопично зрение е още едно предимство, като използващият може да фокусира на всеки обект в тяхното поле на видимост. Градусът на фокус също зависи на уменията на използващия. Капацитетът на проницателност на Бякогана го прави полезен за търсене, проследяване или идентифициране на целта.

като приключи той затвори книгата и я прибра на мястото си до книгата с шарингана.
Наруто се зачуди дали да продължи, от една страа му беше по добре от колкото да тренира и да се мори но той в крайна сметка реши да спре за днес запъти се към изхода и си замина.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Moderator
Admin
avatar

Брой мнения : 242
Join date : 15.08.2013
Местожителство : Селото скрито в Чорбата.

ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   Сря Авг 28, 2013 4:15 pm

+128 интелект
/може да имам грешка, да изпускам ред или подобно...гомен, ако е така/
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Библиотеката   

Върнете се в началото Go down
 
Библиотеката
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
New Naruto World :: Играта :: Селото скрито в листата ( Конохагакуре )-
Идете на: